Κοτόπουλο με μπρόκολο

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

H όμορφη ηθοποιός σε συνέντευξή της στο αμερικανικό περιοδικό Self, είχε αναφέρει πως έτρωγε το ίδιο πρωινό για πολλούς μήνες κάθε μέρα. “Ξεκίνησα να το ετοιμάζω κάθε φορά που θα πήγαινα να κάνω surf, γιατί με το άθλημα θα μπορούσα να λείπω στη θάλασσα για ώρες. Έτσι ήταν αυτό που μου έδινε την ενέργεια που ήθελα. Είναι το καλύτερο πρωινό του κόσμου” αναφέρει η sporty Cameron.

Συστατικά

  • Μαγειρικό σπρέι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1 φλιτζάνι μπροκολάκια ψιλοκομμένα
  • Λίγο αλάτι
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη (ή δυο σκελίδες σκόρδο λιωμένο)
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι μαύρο ρύζι βρασμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ.ξύσμα λεμονιού
  • 1 αυγό ολόκληρο και το ασπράδι από ένα δεύτερο
  • 3 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόυπολου
  • 1 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ψέκασε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ζέστανε. Αλατοπιπέρωσε το μπρόκολο και το κοτόπουλο και πασπάλισε με το σκόρδο σε σκόνη
  • Βάλε τα υλικά στο τηγάνι και συνέχισε το ψήσιμο γύρίζοντας πότε, πότε να πάρει χρώμα το κοτόπουλο
  • Πρόσθεσε το αλεύρι και ανακάτευε συνεχώς για 1 λεπτό ακόμη. Στη συνέχεια συμπλήρωσε το μαύρο ρύζι, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και ψήσε για 2-3 λεπτά
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε τα αυγά χτυπημένα να ψηθεί το αυγό και το κοτόπουλο να είναι καλά ψημένο
  • Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε το χυμό λεμονιού, το ζωμό και τον μαϊντανό

Tip


Read More

And More