Κοτόπουλο με πετιμέζι και πουρέ καρότου

15' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ο Κυριάκος Μελάς σου δίνει το μυστικό για ένα υπέροχο, ξεχωριστό πιάτο που θα έχεις στο τραπέζι σου σε 15′ λεπτά. Τρυφερά κομμάτια κοτόπουλου με μανιτάρια, σε μια σος από πετιμέζι, μαζί με βελούδινο πουρέ καρότο. Η συνταγή που ξετρέλανε και την Τατιάνα. Δες το video της συνταγής στο blog της Τατιάνας.

Συστατικά

  • 650γρ. ξεκοκαλισμένα μπουτάκια κοτόπουλο καθαρισμένα
  • 4 μανιτάρια κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
  • 4 κ.σ. ξύδι
  • 1/2 φλιτζάνι πετιμέζι
  • Για τον πουρέ καρότου: 6 καρότα
  • 1 πατάτα
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • 1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κυβάκι φρέσκο ζωμό κοτόπουλο
  • 1/2 φλιτζάνι νερό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και θωρακίζω τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά ώστε να μην χάσουν τα υγρά τους. Τα βγάζω στην άκρη
  • Κόψε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και ρίξε το κοτόπουλο με δύο σκελίδες σκόρδο, χωρίς να ανακατέψεις ώσπου να πάρει χρώμα από τη μία πλευρά. Σόταρε να πάρουν καλό χρώμα.
  • Ρίξε στη συνέχεια τα μανιτάρια, την καπνιστή πάπρικα και αφού γυρίσω μερικά λεπτά προσθέτω το ξύδι. Τέλος, ρίξε στο τηγάνι το πετιμέζι και σκέπασε. Άφησε το φαγητό σε δυνατή φωτιά να ψηθεί.
  • Βάλε το καρότο και την πατάτα σε επεξεργαστή και πολτοποίησε όπως είναι ωμά. Ρίξε σε κατσαρόλα με τρεις κουταλιές ελαιόλαδο και μια κουταλιά βούτυρο, το ζωμό κότας και το κύμινο. Αλατοπιπέρωσε.
  • Τέλος πρόσθεσε μισό φλιτζάνι ζεστό νερό και σκέπασε την κατσαρόλα αφήνοντας σε δυνατή φωτιά. Αφού βράσει για 5′ λεπτά και είναι έτοιμα τα λαχανικά σου βάλε σε ένα μπλέντερ μαζί με το θυμάρι και λιώσε.
  • Σέρβιρε…

Tip


Read More

And More