Κοτόπουλο με ψητά ντοματάκια cherrie

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Κοτοπουλάκι στο γκριλ, συνοδευόμενο από μια σαλάτα με ψητά ντοματάκια! Μια πολύ έξυπνη και νόστιμη ιδέα για να αποφύγεις μακαρόνια, ρύζι ή πατάτες τηγανητές ως γαρνιτούρα. Έτσι και διαφορετική γεύση θα δώσει και λιγότερες θερμίδες

Θερμίδες 194

Συστατικά

  • 1 κ.σ. ξίσμα λεμονιού
  • 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 8 μπούτια κοτόπουλο (το πάνω μέρος, περίπου 750 γρ.)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για τις ντομάτες: 2 μεγάλα τσαμπιά τοματάκια cherrie (περίπου 7-8)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.γ. ξίσμα λεμονιού
  • 1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το γκριλ ή τα κάρβουνα
  • Ετοίμασε το κοτόπουλο, αναμειγνύοντας το ξίσμα, το χυμό λεμονιού, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το σκόρδο σε μια σακούλα τροφίμων
  • Πρόσθεσε το κοτόπουλο, σφράγισε και βάλε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 15 λεπτά, ανακινώντας τη σακούλα πότε, πότε
  • Βγάλε το κοτόπουλο, τίναξε από την μαρινάδα και αλατοπιπέρωσε. Βάλε στο γκριλ αφού λαδώσεις τη σχαρούλα και φήσε για 5 λεπτάκια από κάθε πλευρά
  • Για τις ντομάτες, προθέρμανε το φούρνο στους 200oC
  • Ανάμειξε τις ντομάτες με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα ταψάκι και ανακίνησε να λαδωθούν καλά. Ψήσε για 20 λεπτά περίπου να μαλακώσουν
  • Βγάλε από το φούρνο και ανακάτεψε με τον μαϊντανό, το ξίσμα, τον χυμό λεμονιού και την κάπαρη! Αλατοπιπέρωσε και σέρβιρε μαζί με το κοτόπουλο

Tip


Read More

And More