Κοτόπουλο με σος από κάστανο

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια εναλλακτική συνταγή για να απολαύσεις το αγαπημένο σου κοτόπουλο.

Θερμίδες: 290/ μερίδα

Συστατικά

  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 στήθη κοτόπουλο με πέτσα, χωρίς κόκαλα
  • 28γρ. προσούτο κομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 6 κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1κ. σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 240γρ. ζωμός κοτόπουλου

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πρόσθεσε το λάδι σε ένα πυρίμαχο σκεύος και άφησέ το να ζεσταθεί στο μάτι της κουζίνας.
  • Πρόσθεσε μέσα τα κοτόπουλα και ακούμπησέ τα από την πλευρά που είναι η πέτσα.
  • Ψήσε μόνο από αυτήν την πλευρά για 6-8 λεπτά.
  • Έπειτα πρόσθεσε το πυρίμαχο σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο (στους 190) και ψήσε για 20 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμο.
  • Αφαίρεσε το κοτόπουλο από το πυρίμαχο σκεύος και πρόσθεσε το προσούτο και το κρεμμύδι.
  • Σόταρε για 1-2 λεπτά.
  • Έπειτα πρόσθεσε τα κάστανα και το θυμάρι και άφησέ τα να σοταριστούν για 3-4 λεπτά
  • Ρίξε μέσα το ζωμό και άφησέ το να βράσε, μέχρι να εξατμιστεί το μισό.
  • Ρίξε τη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο.

Read More

And More