H Diane Kochilas εμπνέεται από τα ελληνικά χρώματα και σου προτείνει μοναδικές συνταγές για το τραπέζι σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- Αλάτι και πιπέρι
- 4 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι
- 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
- 2 κουτ. Μουστάρδα Dijon
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο
- Χυμός από 1 πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
- ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 2 ξυλάκια κανέλλα
- 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
- 8 φρέσκα βερίκοκα, κομμένα στην μέση
- 2 κ.σ. σταφίδες
- Αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι φύλλα δυόσμου σε julienne (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
- Ξεπλύνετε και στεγνώστε το κοτόπουλο. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι από όλες τις πλευρές.
- Χτυπήστε ελαφρά μαζί το γιαούρτι, την μαρμελάδα, τη μουστάρδα, το ξίδι, το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού και τα μπαχαρικά.
- Ρίξτε το κοτόπουλο σε αυτό το μίγμα και αφήστε το για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
- Μεταφέρετε το μαριναρισμένο κοτόπουλο σε πυρίμαχο σκεύος.
- Τοποθετήστε τα ξυλάκια της κανέλας στο σκεύος.
- Καλύψτε με λαδόκολλα και στη συνέχεια με αλουμινόχαρτο.
- Ψήστε για περίπου 45 λεπτά, ή μέχρι το κοτόπουλο να είναι σχεδόν έτοιμο.
- Αφαιρέστε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι το κοτόπουλο να αρχίζει να ροδίζει καλά.
- Βρέξτε το με το ζουμί του.
- Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα βαρύ, αντικολλητικό τηγάνι και μαγειρέψτε τα κρεμμύδια μέχρι να είναι ελαφριά καραμελωμένα.
- Πασπαλίστε με λίγο αλάτι στην αρχή του μαγειρέματος.
- Προσθέστε τα βερίκοκα και τις σταφίδες όταν μαλακώσουν τα κρεμμύδια, και πασπαλίστε με τη ζάχαρη.
- Προσθέστε τον δυόσμο.
- Περίπου 10 λεπτά πριν βγάλετε το κοτόπουλο από τον φούρνο, προσθέστε το μίγμα κρεμμυδιού-βερίκοκου στο κοτόπουλο.
- Συνεχίστε το ψήσιμο, για περίπου 6-7 λεπτά, για να συγχωνευθούν οι γεύσεις.
- Αφαιρέστε από το φούρνο και σερβίρετε.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ