Κοτόπουλο με βερίκοκα και γιαούρτι

1,5 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

H Diane Kochilas εμπνέεται από τα ελληνικά χρώματα και σου προτείνει μοναδικές συνταγές για το τραπέζι σου!

Συστατικά

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 4 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
  • 2 κουτ. Μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 2 ξυλάκια κανέλλα
  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • 8 φρέσκα βερίκοκα, κομμένα στην μέση
  • 2 κ.σ. σταφίδες
  • Αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι φύλλα δυόσμου σε julienne (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
  • Ξεπλύνετε και στεγνώστε το κοτόπουλο. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι από όλες τις πλευρές.
  • Χτυπήστε ελαφρά μαζί το γιαούρτι, την μαρμελάδα, τη μουστάρδα, το ξίδι, το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού και τα μπαχαρικά.
  • Ρίξτε το κοτόπουλο σε αυτό το μίγμα και αφήστε το για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Μεταφέρετε το μαριναρισμένο κοτόπουλο σε πυρίμαχο σκεύος.
  • Τοποθετήστε τα ξυλάκια της κανέλας στο σκεύος.
  • Καλύψτε με λαδόκολλα και στη συνέχεια με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήστε για περίπου 45 λεπτά, ή μέχρι το κοτόπουλο να είναι σχεδόν έτοιμο.
  • Αφαιρέστε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι το κοτόπουλο να αρχίζει να ροδίζει καλά.
  • Βρέξτε το με το ζουμί του.
  • Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα βαρύ, αντικολλητικό τηγάνι και μαγειρέψτε τα κρεμμύδια μέχρι να είναι ελαφριά καραμελωμένα.
  • Πασπαλίστε με λίγο αλάτι στην αρχή του μαγειρέματος.
  • Προσθέστε τα βερίκοκα και τις σταφίδες όταν μαλακώσουν τα κρεμμύδια, και πασπαλίστε με τη ζάχαρη.
  • Προσθέστε τον δυόσμο.
  • Περίπου 10 λεπτά πριν βγάλετε το κοτόπουλο από τον φούρνο, προσθέστε το μίγμα κρεμμυδιού-βερίκοκου στο κοτόπουλο.
  • Συνεχίστε το ψήσιμο, για περίπου 6-7 λεπτά, για να συγχωνευθούν οι γεύσεις.
  • Αφαιρέστε από το φούρνο και σερβίρετε.

Tip


Read More

And More