Κουλουράκια με ούζο και γλυκάνισο

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες

Κι αν δεν το γνώριζες, ο Τσελεμεντές δεν είναι απλά το μαγικό βιβλίο της μαμάς για κάθε συνταγή. Είναι ο πιο διάσημος Chef στην Ελλάδα, πριν ακόμη εμφανιστούν οι τηλεστάρ μάγειρες της τηλεόρασης. Σπούδασε μαγειρική στη Βιέννη, γύρισε όλο τον κόσμο δουλεύοντας σε μεγάλα ξενοδοχεία του κόσμου και επέστρεψε στην Ελλάδα για να εκδώσει την πιο πλήρη και ολοκληρωμένη έκδοση Συνταγών Μαγειρικής που έγινε φυσικά Best Seller και ανατυπώθηκε πάνω από 15 φορές. Είναι εκείνος που πάντρεψε την ελληνική κουζίνα με τη γαλλική και έμαθε στην Ελληνίδα την μπεσαμέλ, τα μπουρεκάκια και τα πιροσκί!! Η συνταγή αυτή είναι παραδοσιακή και μυρωδάτη…

Συστατικά

  • 1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ούζο
  • 1/2 κ.γ. γλυκάνισο ξηρό
  • Το χυμό από μισό λεμόνι
  • 3 – 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/3 κ.γ. αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίξε τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακάτεψε με τον ειδικό γάντζο για ζύμες
  • Όταν πάρεις μια ομοιόμορφη ζύμη βγάλε από το μίξερ και πλάσε τα κουλουράκια όπως τα θέλεις
  • Μπορείς να κάνεις κλασικά “κοτσιδάκια” όπως τα πασχαλινά ή να απλώσεις τη ζύμη ομοίμορφα σε μια επιφάνεια εργασίας και να κόψεις με κουπάτ στα αγαπημένα σου σχέδια
  • Στρώσε σε ένα ρηχό ταψί λαδόκολλα και άπλωσε τα κουλουράκια σου. Δεν χρειάζεται να έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους αφού δερν φουσκώνουν ιδιαίτερα
  • Ψήσε στο φούρνο στους 200oC για 25 περίπου λεπτά, να πάρουν ομοιόμορφο καστανό χρώμα

Tip


Read More

And More