Κούπες! Γεμιστές μπαλίτσες με κιμά

50 Λέπτα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένας εκλεκτός μεζές από την Κύπρο με άρωμα ανατολής! Η λέξη κούπα είναι παράφραση της αραβικής kibehh, που σημαίνει μπάλα… στην περίπτωσή μας γεμιστή μπαλίτσα από πληγούρι με κιμά! Δοκίμασέ το…

Συστατικά

  • 4 ποτήρια πλιγούρι ψιλό
  • 4 ποτήρια νερό
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι & κανέλα
  • 1 μικρό κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • Για τη γέμιση: 600 γρ. κιμά χοιρινό
  • 4 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ¾ ποτηριού λάδι
  • Αρκετό μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι & κανέλα
  • Λάδι για το τηγάνισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε σε κατσαρόλα το νερό, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και το κρεμμύδι και βάλτη στη φωτιά. Μόλις κοχλάσουν την κατεβάζεις.
  • Πρόσθεσε αμέσως το πλιγούρι και ανακάτεψε καλά μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
  • Σκέπασε την κατσαρόλα και άφησέ την έτσι για τουλάχιστον 3-3 ½ ώρες (ή όλο το βράδυ στο ψυγείο).
  • Ετοίμασε τη γέμιση: σώταρε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι στο λάδι χωρίς να ροδίσει.
  • Πρόσθεσε τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, και την κανέλα. Ψήσε σε μέτρια φωτιά μέχρι που να αρχίσει να ροδίζει ο κιμάς.
  • Ρίξε το μαϊντανό, ανακάτεψε και κατέβασε από τη φωτιά.
  • Στράγγιξε τον κιμά από τα περιττά υγρά και βάλτον σε μπολ.
  • Σε άλλο μεγάλο μπολ ζύμωσε καλά το μίγμα με το πληγούρι. Για να πλάσεις τις κούπες, πάρε λίγο, λίγο από το πληγούρι και πλάστο αρχικά σε μπαλίτσα.
  • Με δάχτυλα βρεγμένα σε νερό, ξεκίνα να την πλάθεις ώστε να γίνει κυλινδρική χωρίς να σπάσει και να μοιάζει με μικρό σφηνακοπότηρο
  • Γέμισε το κενό από μέσα με λίγη από τη γέμιση, και πλάσε ώστε να κλείσεις τις άκρες, σχηματίζοντας τες σε μύτη, βρέχοντας συνεχώς το δάχτυλό σου.
  • Τηγάνισέ τες σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164