Αρνάκι στη γάστρα με λαχανικά

2 Ώρες και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Φύλλα μέντας θα τυλίξουν το κρεατάκι σου και θα το κάνουν μαλακό, τρυφερό και πεντανόστιμο. Συνόδευσέ το με διάφορα λαχανικά και πατάτες που θα ψηθούν με το κρέας σου στη γάστρα.

Συστατικά

  • 1 ½ κιλό αρνάκι μπούτι. Ζήτησε από τον χασάπη να στο κόψει σε μερίδες
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 3 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 2 μικρά κολοκυθάκια κομμένα κατα μήκος σε λεπτές φέτες
  • 3-4 καυτερές πιπεριές χαλαπένιος
  • 4-5 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 2 μέτριες ντομάτες
  • 6 κ.σ ελαιόλαδο
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • 1 κ.γ κύμινο σε σκόνη
  • 5 κ.γ ξερή ρίγανη
  • Φυλλαράκια φρέσκιας μέντας (ένα καλό ματσάκι)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ με αύθονο νερό για περίπου μία ώρα. Άδειασέ το και ξέπλυνε καλά το αρνάκι. Άφησε να στραγγίξει καλά.
  • Πλύνε καλά τις ντομάτες και κόψε τις σε ροδέλες
  • Σε μια γάστρα βάλε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές στη γάστρα μαζί με το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε με τα χέρια να αναμειχθούν τα υλικά
  • Κράτησε μερικά από τα λαχανικά σου έξω από τη γάστρα για να σκεπάσεις με αυτά το κρέας
  • Αλατοπιπέρωσε καλά το κρέας, πρόσθεσε το πιπέρι, το κύμινο και τη ρίγανη
  • Τρίψε λίγο από το λιωμένο σκόρδο στο κρέας να πάρει άρωμα και στρώσε στην επιφάνειά του τα φύλλα μέντας
  • Σκέπασε το κρέας με τα υπόλοιπα λαχανικά και κλείσε τη γάστρα
  • Ψήσε στο φούρνο στους  200 οC για περίπου δύο ώρες

Tip

Στη μέση περίπου του χρόνου ψησίματος, άνοιξε τη γάστρα και γύρισε τα κομμάτια του κρέατος

Read More

And More