Αρωματικά κεμπάπ με αρνίσιο κιμά και φρέσκα βότανα

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Τρυφερά και πεντανόστιμα αρνίσια κεμπάπ με αρωματικό ρύζι και δροσερά λαχανικά

Συστατικά

  • 1 κ. σούπας σπορέλαιο
  • 1 κρεμμυδάκι εσαλότ ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
  • 2 κ. γλυκού κύμινο
  • 1 κ. γλυκού κόλιανδρος
  • 500 gr αρνίσιος κιμάς
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/4 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι
  • 6 ξύλινα σουβλάκια μουλιασμένα σε νερό για μισή ώρα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα τηγάνι ζέστανε μια κουταλιά λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το εσαλότ, το σκόρδο και το τζίντζερ για πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε το κύμινο και τον κόλιανδρο και συνέχισε να ανακατεύεις για ένα λεπτό πριν προσθέσεις αλατοπίπερο.
  • Αφαίρεσε το τηγάνι από την φωτιά και άφησε τα υλικά να κρυώσουν για 10 λεπτά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τον κιμά, τα σοταρισμένα υλικά, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και αλατοπίπερο και πλάσε το μείγμα.
  • Μοίρασε το μείγμα σε έξι ίσες ποσότητες και με βρεγμένα χέρια πλάσε κάθε μερίδα γύρω από ένα ξύλινο σουβλάκι.
  • Βάλε μια γκριλιέρα να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά, άλειψέ την με το υπόλοιπο λάδι και τοποθέτησε τα κεμπάπ.
  • Ψήσε για περίπου οκτώ λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι να σχηματιστούν τα σημάδια της γκριλιέρας.
  • Αφαίρεσε από το σκεύος και σέρβιρε με αρωματικό ρύζι, ντομάτα και αγγούρι και χούμους ή άλλα υλικά της επιλογής σου.

Read More

And More