Εναλλακτικά κολοκυθάκια γεμιστά

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Καλοκαιρινό πιάτο με ψητά κολοκυθάκια γεμιστά με spicy κιμά

Συστατικά

  • 4 μεγάλα κολοκύθια
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 500 gr μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 κ. γλυκού κύμινο
  • 1/2 φλ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 φλ. τριμμένο cheddar
  • αλάτι, πιπέρι
  • κόλιανδρος ψιλοκομμένος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το γκριλ του φούρνου.
  • Κόψε τα κολοκύθια στη μέση οριζοντίως και με ένα κουταλάκι αφαίρεσε όσο μπορείς από τους σπόρους και το εσωτερικό του, φτιάχνοντας γόνδολες.
  • Σε ένα τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι και την πιπερίτσα για τρία με τέσσερα λεπτά.
  • Αλατοπιπέρωσε τα λαχανικά, πρόσθεσε τον κιμά και το κύμινο, ανακάτεψε καλά τα υλικά και μαγείρεψε για μερικά λεπτά, μέχρι να ψηθεί ο κιμάς.
  • Πρόσθεσε τη σάλτσα, ανακάτεψε ξανά και μαγείρεψε για λίγα ακόμη λεπτά.
  • Αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίξε στον κιμά το cheddar.
  • Μοίρασε τον κιμά στα κολοκυθάκια και βάλ’ τα στο φούρνο για έξι με επτά λεπτά μέχρι να ψηθούν, χωρίς να “λιώσουν” τελείως.
  • Πασπάλισε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον κόλιανδρο και έξτρα τριμμένο τυρί.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164