Φιλέτο με σος κρασιού και μανιταριών

30' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Εντάξει, πολύ κλασικό. Αλλά γιατί το κλασικό να είναι και κακό; Ένα ζουμερό φιλέτο μοσχαριού πάντα είναι μια πολύ καλή επιλογή για ένα δείπνο για δύο. Εδώ θα το σερβίρεις με μια σος από μανιτάρια και λευκό κρασί. Μην του πεις πως είναι light… μόνο εσύ θα το ξέρεις!
Θερμίδες 231/Μερίδα

Συστατικά

  • 4 μοσχαρίσια φιλέτα (120γρ. το ένα περίπου)
  • 1/2 κιλό μανιτάρια σε φέτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 4 κ.γ. αλεύρι
  • 1/4 του φλιτζανιού νερό
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κ.σ. ροζ πιπέρι ολόκληρο
  • Λίγο ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι βάλε ελάχιστο ελαιόλαδο και σόταρε το κρέας σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, να πάρει χρώμα και να ψηθεί καλά. Βγάλε και κράτησε ζεστό.
  • Πρόσθεσε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο στο τηγάνι που είναι ζεστό και σόταρε να μαλακώσουν για λιγότερο από 10′ λεπτά. Σβήσε με το κρασί και ανακάτεψε καλά με ξύλινη κουτάλα να ξεκολλήσεις τα υπολείμματα από το σκεύος.
  • Διάλυσε το αλεύρι στο νερό και ρίξε στα μανιτάρια. Άφησε το μείγμα να πάρει βράση και να δέσει.
  • Αλατοπιπέρωσε, ρίξε τους κόκκους το ροζ πιπέρι και το μαϊνταό και σέρβιρε. Βάλε τα φιλετάκια και ρίξε από πάνω τη σος με τα μανιτάρια.

Tip

Αν θέλεις κάτι να σερβίρεις μαζί με το μοσχάρι σου, επίλεξε σαλάτα μαρούλι, ρόκα και ντοματίνια, τα οποία θα ντρεσάρεις σε 2 κ.γ. ελαιόλαδο και μπαλσάμικο ξύδι.

Read More

And More