Φιλέτο μοσχαρίσιο με σουβλάκια λαχανικών

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Το πιο τρυφερό κομμάτι μοσχαρίσου κρέατος και ψητα λαχανικά σε σουβλάκι! Τι καλύτερο μπορείς να σκεφτείς για μια ημέρα BBQ χωρίς πολλές θερμίδες;

291 Θερμίδες

Συστατικά

  • 1 λεμόνι το ξύσμα και το χυμό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 16 τοματάκια cherry
  • 300 γρ. λευκά μανιτάρια
  • 1 μέτριο κολοκυθάκια κομμένο στη μέση κατά μήκος και σε μικρά κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες
  • 500γρ. filet mignon κομμένο σε τέσσερα κομμάτια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Aνάμειξε το ξύσμα, το χυμό λεμόνι, το λάδι, τη ρίγανη και αλατοπίπερο σε ένα μεγάλο μπολ. Κράτησε από το μείγμα 2 κουταλιές της σούπας σε άλλο δοχείο
  • Πρόσθεσε στο μπολ τις ντομάτες τα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια ολόκληρα και το κρεμμύδι και ανάμειξε καλά να πάνε οι χυμοί παντού
  • Πέρασε τα λαχανικά σου σε 10 ξυλάκια από σουβλάκι. Ράντισε με το μείγμα λεμονιού που κράτησε και τα σουβλάκια, αλλά και το φιλέτο
  • Ψήσε στο φούρνο σε μέτρια φωτιά το κρέας για λίγα λεπτά. Προσπάθησε να το κρατήσει ζουμερό κα να μην το στεγνώσεις
  • Στη συνέχεια ψήσε τα σουβλάκια σου γυρίζοντας συχνά από όλες τις πλευρές να πάρουν χρώμα
  • Σέρβιρε τα σουβλάκια με το φιλέτο και dip μαϊντανού με τον οποίο θα δέσουν ιδανικά τα ψητά λαχανικά σου

Tip


Read More

And More