Φρικασέ με άγρια χόρτα!

2 Ώρες και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Κρεατάκι στην κατσαρόλα με πεντανόστιμα άγρια ραδίκια. Είναι η εποχή τους άλλωστε… Γιατί να μην τα φτιάξεις φρικασέ, με μπόλικο λεμονάκι στο αυγολέμονο; Αν είσαι και τυχερή και μπορεί να στα στείλει η μαμά από το χωριό, ακόμη καλύτερα! Απλά υπέροχο!

Συστατικά

  • 1 1/2 κιλό αρνί κομμένο σε μερίδες
  • 1 κιλό άγρια ραδίκια
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα λεμονια
  • Αλάτι/πιπέρι
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. νισεστέ

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε το κρέας καλά και άφησε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει να ξαφρίσει. Καθάρισε με τρυπητή κουτάλα να αφαιρέσεις του αφρούς
  • Βγάλε το κρέας σε μια πιατέλα και κράτησε λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας
  • Σε άλλο σκεύος βάλε το ελαιόλαδο και σόταρε τα κομματάκια με το κρέας να κάνει μια τραγανή κρούστα
  • Συμπλήρωσε λίγο από το ζουμί που κράτησες, χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε και άφησε το φαγητό να σιγοψήνεται
  • Αλατοπιπέρωσε, συμπλήρωσε και με λίγο ακόμη από το ζουμί και πρόσθεσε τα ραδίκια να ζεματιστούν
  • Αφού πάρουν όλα τα υλικα μια ακόμη βράση ετοίμασε το αυγολέμονο
  • Χτύπησε το αυγό με τους χυμούς από τα δύο λεμόνια και συμπλήρωσε και το κουταλάκι το νισεστέ
  • Αφού αφρατέψει ρίξε λίγο, λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας να πάρει θερμοκρασία και γύρισε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα

Tip

To αυγό θέλει τη... ζεστασιά του! Μυστικό για να σου 'βγαίνουν' οι συνταγές! Kάνε κλικ εδώ

Read More

And More