Κεφτεδάκια με γιαούρτι

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Παραδοσιακός μεζές με… βελούδινη κρέμα γιαουρτιού ΚΡΙΚΡΙ! Ετοίμασε τα τραγανά και λαχταριστά μπαλάκια κιμά με τον παραδοσιακό τρόπο και περίχυσέ τα με μια γεμάτη λευκή σος από γιαούρτι!

Συστατικά

  • 750γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • ½ φλιτζάνι λάδι
  • 3 μικρές φρυγανιές
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Αλεύρι
  • 200γρ. στραγγιστό γιαούρτι Κρι Κρι
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 30γρ. βούτυρο
  • 1 πρέζα κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μούσκεψε τις φρυγανιές για δέκα λεπτά σε νερό
  • Τρίψε τα κρεμμύδια στον τρίφτη
  • Ανακάτεψε τον κιμά, τις φρυγανιές, τα κρεμμύδια, το λάδι και το αυγό. Αρωμάτισε με τη ρίγανη και αλατοπιπέρωσε.
  • Ζύμωσε τον κιμά σου να αναμειχθούν όλα τα υλικά. Άφησε τον κιμά να σταθεί για μία ώρα και στη συνέχεια πλάσε κεφτεδάκια
  • Βάλε το λάδι σε τηγάνι να κάψει και αφού αλευρώσεις ελαφρά τα κεφτεδάκια σου τηγάνισε να πάρουν χρώμα και τραγανή κρούστα
  • Σε ένα μικρό τηγανάκι λιώσε το βούτυρο και πρόσθεσε το κόκκινο πιπέρι
  • Αφού κρυώσει ελαφρά το βούτυρο, πρόσθεσέ το γιαούρτι μαζί με το σκόρδο λιωμένο
  • Περίχυσε με τη σος γιαουρτιού τα κεφτεδάκια σου και σέρβιρε

Tip

Φρόντισε να είναι χλιαρό το βούτυρο για τη σος και να μην καίει γιατί αλλιώς το γιαούρτι σου θα κόψει!

Read More

And More