Κιλότο φιλέτο με σος κόκκινου κρασιού και μανιτάρια

20' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Μπορεί στην Ελλάδα να μην συνηθίζουμε να φτιάχνουμε το κιλότο ως μπριζόλα, όμως είναι μια πολύ καλή, άπαχη και τρυφερή επιλογή. Σέρβιρέ το με μια απολαυστική σος κρασιού και μανιτάρια. Και μπορεί η μπριζόλα να μοιάζει “μπανάλ” επιλογή, όμως με τα σωστά υλικά θα γίνει το πιο gourmet πιάτο που σέρβιρες ποτέ.

Συστατικά

  • 2 φιλέτα απο κιλότο (περί τα 200γρ. το κάθε ένα)
  • 140 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
  • Ποικιλία πιπεριών χοντροσπασμένα
  • Αλάτι
  • 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 2/3 του ποτηριού κόκκινο κρασί
  • 2 tbsp butter
  • Πουρέ πατάτας και πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Άναψε το γκριλ του φούρνου σου ή τη γκριλιέρα. Βάλε τις μπριζόλες να πάρουν χρώμα για 3′ – 4′ λεπτά από κάθε πλευρά. Μην τις παραψήσεις και τις στεγνώσεις.
  • Βγάλε τις μπριζόλες από το γκριλ και μοίρασε μια κουταλιά βούτυρο στην επιφάνειά τους να λιώσει, όσο είναι ζεστές. Αλάτισε ελαφρά και πασπάλισε με χοντροτριμμένο πιπέρι
  • Βάλε την άλλη κουταλιά βούτυρο σε ένα τηγανάκι και σόταρε τα μανιτάρια. Πρόσθεσε και τα κλωναράκια θυμάρι. Πρόσθεσε τέλος το κρασί και άφησε το κρασί να πάρει βράση και να μειωθεί ο όγκος του ώστε να αρχίσει να σιροπιάζει. Κατέβασε από τη φωτιά.
  • Σέρβιρε τις μπριζόλες με πουρέ πατάτας και πράσινη σαλάτα και ράντισε με τη σάλτσα κρασιού και μανιτάρια.

Tip

Ζήτησε από τον χασάπη να προετοιμάσει το κρέας για τη σχάρα! Εκείνος θα ξέρει τι πρέπει να κάνει...

Read More

And More