Μαριναρισμένο μοσχαρίσιο φιλέτο με μανιτάρια πορτομπέλο

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το καθαρό κρέας από την μοσχαρίσια μπριζόλα αρκεί για να χορτάσει όλη η παρέα. Ψήσε μαριναρισμένο τρυφερό κρέας, μαζί με πορτομπέλο και μπες στο κλίμα της BBQ Τσικνοπέμπτης. 

Συστατικά

  • 2 κ.σ μυρωδικά της εξοχής (Herbes de Provence)
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • 1 ολόκληρη μοσχαρίσια μπριζόλα (250-500 γραμμαρίων)
  • 2 μεγάλα πορτομπέλο, με τη βάση τους κομμένη
  • Για τη μαρινάδα
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • ¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια (προτίμησε τα μικρά που είναι για στιφάδο)
  • 1 ½ φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 κ.σ τοματοπελτέ
  • Φλούδα από ένα πορτοκάλι
  • 1 φύλλο δάφνης

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τα μυρωδικά σου, το σκόρδο και το αλατοπίπερι. Λιώσε τα υλικά με ένα πιρούνι
  • Καθάρισε την μπριζόλα σου από τα σημεία όπου υπάρχει λίπος και τρίψε τα μπαχαρικά σε όλη της την επιφάνεια
  • Βάλε σε ένα ρηχό τάπερ, σκέπασε και άφησε στο ψυγείο για μία ώρα
  • Σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι, ζέστανε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά
  • Πρόσθεσε τα κρεμμυδάκια να μαραθούν και στη συνέχεια ρίξε όλα τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας.
  • Ανακάτεψε καλά και άφησε το μείγμα σου να πάρει βράση. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε τη μαρινάδα για 5 ακόμη λεπτά. Άσε στην άκρη να κρυώσει καλά
  • Βάλε τα μανιτάρια μαζί με την μπριζόλα σε ένα μπολ και πρόσθεσε την κρύα μαρινάδα
  • Γύρισε το κρέας και τα μανιτάρια αρκετές φορές να διοχετευτούν παντού τα υγρά. Άφησε στο ψυγείο για 1-2 ώρες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα
  • Βγάλε από το ψυγείο και άφησε τα υλικά σου να πάρουν και πάλι θερμοκρασία δωματίου
  • Στράγγιξε με ένα σουρωτήρι την μαρινάδα σε ένα τηγάνι και ζέστανε. Άφησε να βράσει και να δέσει. Θα μείνει περίπου η μισή ποσότητα
  • Ψήσε τα μανιτάρια και την μπριζόλα στη σχάρα. Θα χρειαστεί περίπου 10-15 λεπτά και για τα δύο. Απόσυρε λίγο πιο νωρίς το κρέας σου
  • Άφου κρυώσουν ελφρά κόψε το κρέας και τα μανιτάρια σε διαγώνιες λεπτές φέτες
  • Ράντισε με τη σος μαρινάδας και σέρβιρε

Tip


Read More

And More