Μοσχάρι με πάπρικα και γιαούρτι

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Εύκολη, αλλά και νόστιμη συνταγή με μοσχάρι στην κατσαρόλα και ελαφριά αίσθηση γιαουρτιού. Μια πεντανόστιμη συνταγή από τα χεράκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου!

Συστατικά

  • 1.200 γρ. μοσχάρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.γλ. πιπέρι καγέν
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκες
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • Αλάτι
  • 1 γιαούρτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε το κρέας σε μπουκιές. Σε ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 6΄-7΄ να γίνει διάφανο (να μην πάρει όμως χρώμα), ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Πασπάλισε με την πάπρικα και το καγέν και σόταρε το κρέας στην κατσαρόλα. Άφησε το σε μέτρια φωτιά για 10΄ να βγάλει τα υγρά του στη βάση της κατσαρόλας.
  • Καθάρισε τις πιπεριές και τις ψιλόκοψέ σε μικρά κυβάκια
  • Πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, αλάτισε και σκέπασε την κατσαρόλα.
  • Άφησε να σιγοβράσει για 1 ώρα και 15΄. Θα δεις το κρέας να είναι μαλακό
  • Διάλυσε το αλεύρι με 2 κ.σ. νερό και πρόσθεσε το γιαούρτι ανακατεύοντας να ενωθούν καλά
  • Ετοίμασε την σάλτσα όπως κάνεις το αυγολέμονο. Πάρε με μια κουτάλα από το ζουμί της κατσαρόλας και ανακάτευε συνεχώς. Όταν αραιώσει αρκετά, γύρισε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα.

Tip

Σέρβιρε με αχνιστό ρύζι μπασμάτι

Read More

And More