Μοσχαρίσια μπριζόλα με teryaki σος

4 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Το ψήσιμο στα κάρβουνα είναι τέχνη… ιδιαίτερα οι μοσχαρίσιες μπριζόλες θέλουν υπομονή, όχι δυνατή φωτιά και όχι υπερβολικό ψήσιμο για να είναι ζουμερή. Δες αυτή τη μαρινάδα που θα δώσει ξεχωριστή γεύση στο πιάτο σου.

Συστατικά

  • 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες (400γρ. η κάθε μία)
  • Για την μαρινάδα: 4 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. σόγια σος
  • 4 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1/2 κ.γ τζίντζερ
  • 2 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αλατοπιπέρωσε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά της μαρινάδας
  • Βάλε τις μπριζόλες στη μαρινάδα και σκέπασε το σκεύος. Άφησε στο ψυγείο για 3-4 ώρες
  • Βγάλε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και ψήσε στα κάρβουνα
  • Μπορείς να αλείψεις κατά καιρούς το κρέας σου με το υπόλοιπο της μαρινάδας

Tip

Barbecue Tip: Δεν τρυπάμε ποτέ τα κρέατα με πηρούνα για να τα γυρίσουμε, γιατί έτσι θα χάσουν τα υγρά τους και θα στεγνώσουν. Προτίμησε μια λαβίδα για να τα γυρίσεις...

Read More

And More