Μπεκρή μεζέ

3 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τα τρυφερά κομμάτια μοσχάρι κολουμπούν σε κρασί και διάφορα μυρωδικά. Στη συνέχεια τσιτσιρίζονται στο τηγάνι με ελαιόλαδο και ντομάτα και γίνονται ο πιο νόστιμος μεζές για το ουζάκι και τη μπύρα του καλοκαιριού.

Συστατικά

  • 1 ½ φλυτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 5 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 1 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • 1 ξυλαράκι κανέλλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το κρέας σε ένα μπολ και μαρίναρέ το με το κρασί, τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου, τη μουστάρδα και τα υπόλοιπα μπαχαρικά
  • Σκέπασε με μια διάφανη μεμβράνη και άφησε να μείνει στο ψυγείο όλο το βράδυ
  • Βάλε το υπόλοιπο λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγάρισε το κρεμμύδι σου μαζί με το σκόρδο
  • Πρόσθεσε το κρέας μαζί με τη μαρινάρα
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε την ντομάτα τριμμένη μαζί με 2 περίπου ποτήρια νερό
  • Σκέπασε και άφησε το φαγητό να σιγοψηθεί για 3-4 ώρες

Tip

Βιάστηκες να αλατίσεις το κρέας πριν ψηθεί; Κάνε κλικ εδώ για να μάθεις το σωστό αλάτισμα

Read More

And More