Μπιφτέκια με καρότο και ντομάτα

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Πρόσθεσε γεύση, άρωμα και βιταμίνες στα αγαπημένα σου μπιφτέκια με ολόφρεσκο καρότο και ντομάτα. Ένας έξυπνος τρόπος να κάνεις τα μοσχαρίσια μπιφτέκια σου πιο ελαφριά και κατάλληλα για τη δίαιτα.
Θερμίδες 170

Συστατικά

  • 1/2 κιλό άπαχο κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 αυγό
  • 1 καρότο
  • 1 ντομάτα
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1/4 του φλιτζανιού τριμμένη φρυγανιά
  • Καυτερό πιπέρι
  • Κύμινο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 200oC. Στράγγιξε τον κιμά και βάλε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Πέρασε το καρότο, το κρεμμύδι και τη ντομάτα από ένα πολυμίξερ και στίψε καλά να φύγουν τα υγρά του
  • Ανακάτεψε τα λαχανικά σου με τον κιμά, τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, την τριμμένη φρυγανιά και το αυγό. Ζύμωσε καλά τον κιμά και άφησε για 10 λεπτά στο ψυγείο
  • Πλάσε τα μπιφτέκια σου και βάλε σε ταψάκι με ελάχιστο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν
  • Βάλε τα μπιφτέκια να ψηθούν για περίπου 30 λεπτά, ενώ προς το τέλος αν θέλεις μπορείς να ανάψεις το γκριλ για να πάρουν όμορφο χρώμα
  • Συνόδευσε με ρύζι μπασμάτι

Tip

Βάλε στη μέση από το μπιφτέκι σου λίγη άπαχη μοτσαρέλα για έξτρα γεύση!

Read More

And More