Μπριζόλα με σος βερίκοκου

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τρυφερό φιλέτο μοσχαρίσιο με γλυκιά σος βερίκοκου… Σέρβιρε με ψητά βερίκοκα και ανανέωσε το κυριακάτικο μπάρμπεκιου με καλοκαιρινό τρόπο.

Συστατικά

  • 3/4 του φλιτζανιού νέκταρ βερίκοκου
  • 1/4 του φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι
  • 1 1/2 κ.σ. μέλι
  • 1 1/2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 2 κ.γ. χρένο
  • 4 μοσχαρίσια φιλέτα χωρίς το λίπος
  • 4 γερά και ώριμα βερίκοκα
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ βάλε το χυμό βερίκοκο, το χυμό πορτοκάλι, το μέλι, τη μουστάρδα και το χρένο
  • Ξέπλυνε ελαφρά το κρέας και βάλε σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων
  • Πρόσθεσε 1/3 του φλιτζανιού από τη σος, ανακίνησε να πάει σε όλο το κρέας και κλείσε την τσάντα
  • Άφησε να σταθεί για 20 λεπτά, γυρίζοντας πότε, πότε τη σακούλα. Κράτησε την υπόλοιπη σος
  • Κόψε τα βερίκοκα και αφαίρεσε τα κουκούτσια. Πάρε τις μπριζόλες και πέταξε την μαρινάδα
  • Ψήσε τις μπριζόλες μαζί με τα βερίκοκα στα κάρβουνα αλείφοντας με την σος βερίκοκου που κράτησες
  • Φρόντισε να μην παραψήσεις το κρέας σου και να μένει ζουμερό, αλλά και τα βερίκοκα να πάρουν σχέδια
  • Ζέστανε την υπόλοιπη σος να πάρει βράση και σέρβιρε περιχύνοντας τις μπριζόλες σου με αυτή και λίγο αλατοπίπερο

Tip


Read More

And More