Μπριζολάκια με μήλα και πουρέ

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα από μήλα και πουρέ αρωματισμένο με σκόρδο

Συστατικά

  • 1/2 kg πατάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο
  • 2 κ. γλυκού φασκόμηλο
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 κόκκινα μήλα
  • 3/4 φλ. μηλίτης
  • 1/4 φλ. ξινόγαλα
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τις πατάτες και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό και βράσε για περίπου 15 λεπτά.
  • Αλατοπιπέρωσε καλά τις μπριζόλες και άλειψέ τες με το φασκόμηλο.
  • Ρίξε μία κουταλιά λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και ψήσε τις μπριζόλες.
  • Αφαίρεσε το κρέας από το τηγάνι, πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι και πρόσθεσε το κρεμμύδι και τα μήλα και τσιγάρισε μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Πρόσθεσε και το μηλίτη, αλάτι και πιπέρι και ξαναβάλε στο τηγάνι τις μπριζόλες μέχρι να ψηθούν τελείως, γυρίζοντάς τες μια φορά.
  • Σούρωσε τις πατάτες, πολτοποίησέ τες μαζί με το σκόρδο και πρόσθεσέ τους αλάτι, πιπέρι και το ξινόγαλα.
  • Σέρβιρε, ραντίζοντας με τη σάλτσα μήλου.

Read More