Μπριζόλες σε κρούστα φιστικιού

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Βαθμός δυσκολίας

Τραγανές χοιρινές μπριζόλες με επικάλυψη από φιστίκια Αιγίνης και σάλτσα μουστάρδας

Συστατικά

  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • 2 φλ. αλεύρι γοχ
  • 3 μεγάλα αυγά χτυπημένα
  • 2 φλ. τριμμένο φιστίκι Αιγίνης
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ. σούπας μουστάρδα ολικής άλεσης
  • 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αλατοπιπέρωσε καλά τις μπριζόλες σε όλες τις πλευρές τους.
  • Πέρασε κάθε μπριζόλα από το αλεύρι, έπειτα από τα χτυπημένα αυγά και τέλος από το τριμμένο φιστίκι.
  • Αλατοπιπέρωσε ξανά ελαφρώς τις μπριζόλες και άφησέ τες σε μια επιφάνεια κοπής.
  • Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε δύο κουταλιές λάδι και δύο βούτυρο.
  • Βάλε τις μπριζόλες στο τηγάνι να ψηθούν για περίπου τρία λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Μετάφερε τις μπριζόλες σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήσε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.
  • Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρισε το κρεμμύδι με μία κουταλιά λάδι και μία βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για τρία λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο και συνέχισε να ανακατεύεις για άλλα δύο λεπτά.
  • Ρίξε και τη μουστάρδα και αλατοπίπερο και έπειτα το ζωμό κοτόπουλου, ξύνοντας τη βάση της κατσαρόλας για να ξεκολλήσουν τα υπολλείμματα.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά, πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και σιγόβρασε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Σέρβιρε τις μπριζόλες, περιχύνοντάς τες με τη σάλτσα μουστάρδας.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164