Πουρές με ραγού κολοκύθας, λουκάνικο και πανσέτα

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σού έχει μια λαχταριστή πρόταση για να συνδυάσεις κολοκύθα με πανσέτα και πουρέ!

Συστατικά

  • 400 γραμμ. κολοκύθα κίτρινη καθαρισμένη
  • 250 γραμμ. χοιρινή πανσέτα ψιλοκομμένη
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 φλ. ζωμό κότας
  • αλάτι ,πιπέρι
  • Για τον πουρέ:
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αφαίρεσε το περίβλημα από τα λουκάνικα και ψιλόκοψέ τα.
  • Αφού καθαρίσεις εξωτερικά την κολοκύθα από τη φλούδα και εσωτερικά από τους σπόρους και τις ίνες, την κόβεις σε καρέ και τη βράζεις για 10΄ να μαλακώσει. Τη στραγγίζεις και την πολτοποιείς στο μπλέντερ.
  • Ζέστανε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος και ρόδισε την ψιλοκομμένη πανσέτα.
  • Ρίξε το λουκάνικο και το κρεμμύδι. Άφησε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο, το δαφνόφυλλο, το δεντρολίβανο και σβήσε με το κρασί.
  • Άφησε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί τελείως το κρασί.
  • Πρόσθεσε τον πουρέ κολοκύθας και το ζωμό.
  • Αλατοπιπέρωσε τη σάλτσα κολοκύθας και βράσε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15΄ μέχρι να ενωθούν τα αρώματα και να πυκνώσει η σάλτσα.
  • Για τον πουρέ: Καθάρισε, πλύνε και κόψε τις πατάτες σε μεγάλες μπουκιές. Κάλυψε με νερό, σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε να πάρουν βράση.
  • Βράσε τις πατάτες για περίπου 20΄ μέχρι να μαλακώσουν.
  • Στράγγισέ τες σε σουρωτήρι καλά, να φύγουν όλα τα υγρά. Είτε τις λιώνεις με πιρούνι είτε τις αλέθεις στο μύλο των λαχανικών για να γίνουν πιο λείες.
  • Ζέστανε το βούτυρο και πασπάλισε με το μοσχοκάρυδο. Μόλις το βούτυρο αρχίσει να αφρίζει και να ξανθαίνει ρίξε τον πουρέ πατάτας.
  • Με ξύλινη κουτάλα ανακάτεψε πολύ καλά και λίγο λίγο πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος, φέρνοντας τον πουρέ στην πυκνότητα που θέλεις.
  • Αλατοπιπέρωσε.
  • Σέρβιρε με το ραγού.

Tip


Read More

And More