Ψαρονέφρι με μανιτάρια

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Είναι το πιο τρυφερό κομμάτι του χοιρινού κρέατος. Στη συνταγή αυτή θα το απολαύσεις σε συνδυασμό με φρέσκα μανιτάρια και αρωματισμένο με λευκό κρασί.

Συστατικά

  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό ψαρονέφρι
  • 350 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες 
  • 200 ml λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Το χυμό ενός λεμονιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε το ψαρονέφρι σε μερίδες και βάλτο σε ένα μπολ. Άφησε το μέσα στο κρασί για 1-2 ώρες στο ψυγείο
  •  Κράτησε την μαρινάδα (το κρασί) και βάλε τα κομμάτια του κράτος σε μια κατσαρόλα
  • Σόταρε το κρέας σε ελαιόλαδο να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές
  • Ρίξε στην κατσαρόλα τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια
  • Όταν μαλακώσουν ρίξε τη μαρινάδα και “σβήσε” το φαγητό σου
  • Σκέπασε το φαγητό και άσφησε το σε μέτρια φωτιά για τουλαχιστον 1 1/2 ώρα
  • Όταν το φαγητό είναι έτοιμο ρίξε το χυμό λεμονιού
  • Σέρβιρε με ρύζι ή βραστά λαχανικά (καρότα, πρατάτες, φασολάκια)

Tip

Διάλεξε με σύνεση το κρέας. Να είναι ροζ ζωηρό κι όχι κόκκινο σκούρο χρώμα.

Read More

And More