Ψαρονέφρι τυλιγμένο με μπέικον

1,5 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ζουμερό ψαρονέφρι με τραγανό μπέικον και ψητό σκόρδο

 

Συστατικά

  • 4 σκελίδες + 2 ολόκληρα κεφάλια σκόρδο
  • 5 κλωνάρια δενδρολίβανο
  • 1 κ. σούπας σπόροι μάραθου
  • 1½ κ. γλυκού αλάτι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • 750 gr χοιρινό ψαρονέφρι
  • 4 φέτες μπέικον

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς, καθάρισε τις τέσσερις σκελίδες σκόρδο και κόψε τα δύο κεφάλια στη μέση.
  • Αφαίρεσε τα φύλλα από το ένα κλωνάρι δενδρολίβανου και ψιλόκοψέ τα μαζί με τους σπόρους μάραθου και τις σκελίδες σκόρδου.
  • Ανακάτεψε τα παραπάνω υλικά με το αλάτι και μία κουταλιά λάδι και πιπέρι σε ένα μπολ.
  • Τρίψε το μείγμα πάνω σε όλο το ψαρονέφρι και άφησέ το για μισή ώρα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Βάλε τα υπόλοιπα κλωνάρια δενδρολίβανου κάτω από το ψαρονέφρι και τύλιξε το κρέας με το μπέικον.
  • Τοποθέτησε γύρω από το κρέας τα κομμένα σκόρδα και ράντισέ τα με το υπόλοιπο λάδι.
  • Ψήσε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά και άφησέ το σε ένα ξύλο κοπής για 10 λεπτά πριν το κόψεις.

Read More

And More