Ψητές χοιρινές μπριζόλες πικάντικες

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

H χοιρινή είναι λατρεία… είναι ελληνική παράδοση σε κάθε συγκέντρωση με ψήσιμο στα κάρβουνα! Τι θα έλεγες να αναβαθμίσεις τη γεύση της και να εξελίξεις την τέχνη σου στο bbq ένα επίπεδο πιο ψηλά;

Συστατικά

  • 4 μέτριες χοιρινές μπριζόλες με κόκκαλο
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. τσίλι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. καυτερή σος
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • Ψιλοκομένο μάνγκο ή φρέσκιες καυτερές πιπεριές (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τις μπριζόλες σε πλαστικό σακουλάκι τροφίμων που να κλείνουν και μετά σε ένα βαθύ πιάτο.
  • Φτιάξε τη μαρινάδα: ανακάτεψε σε μπολ το χυμό λεμόνι, το τσίλι, το λάδι, το σκόρδο, το κύμινο, την κανέλα, τη σος και το αλάτι. Ρίξε το μείγμα μέσα στο σακουλάκι με τις μπριζόλες, κλείστο και κούνα το να αναμειχθεί καλά το κρέας με τη σος. Βάλε τις μπριζόλες για τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο, κουνώντας πού και που το σακουλάκι.
  • Βγάλτες από το ψυγείο και από τη μαρινάδα και ψήστες στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν. Μπορείς να τις σερβίρεις με φέτες μάνγκο ή αν αγαπάς τα καυτερά με καυτερές πιπερίτσες.

Tip


Read More

And More