Ψητή φριτάτα με αρνί και σπανάκι

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ζουμερή ομελέτα φούρνου με ψητό αρνί και μυρωδικά

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ηλιέλαιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 μοσχοκάρυδο για τρίψιμο
  • ½ κ. γλυκού μπούκοβο
  • 300 gr αρνί σε φέτες
  • 100 gr baby σπανάκι
  • 8 αυγά
  • 5 κ. σούπας γάλα
  • 170 gr ανάμεικτη σαλάτα για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε σε ένα πυρίμαχο τηγάνι μία κουταλιά λάδι και σοτάρισε το κρεμμύδι για πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε και το σκόρδο με πέντε “χεριές” τριμμένο μοσχοκάρυδο και το μπούκοβο και σοτάρισε για άλλα δύο λεπτά
  • Ρίξε και το σπανάκι στο τηγάνι μέχρι να μαραθεί και μετάφερε τα υλικά σε ένα μπολ με το αρνί.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ χτύπησε τα αυγά με το γάλα και αλατοπίπερο.
  • Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Καθάρισε το τηγάνι και πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίξε τα αυγά και μαγείρεψε για δύο λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς και πρόσθεσε το μείγμα αρνιού να μαγειρευτεί για περίπου πέντε λεπτά.
  • Μετάφερε το τηγάνι στο φούρνο και ψήσε για περίπου τέσσερα λεπτά και άφησε τη φριτάτα να “σταθεί” για πέντε λεπτά πριν σερβίρεις με τη σαλάτα.

Read More

And More