Ψητό χοιρινό γεμιστό

1,5 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το γεμιστό χοιρινό συνήθως τρώγεται σε γιορτές όπως τα Χριστούγεννα. Αυτή τη συνταγή μπορείς να την απολαύσεις όποτε θέλεις! Τα αχλάδια έκαναν την εμφάνισή τους στην αγορά, το χοιρινό είναι ένα σχετικά φθηνό κρέας και αυτή η συνταγή είναι η καλύτερη για το τραπέζι σου! Για να αγοράσεις τα υλικά σου κάνε κλικ εδώ

Συστατικά

  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 φέτες πανσέτα (ή μπέικον) ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 80 γραμμ. μακαντέμια ψιλοκομμένα
  • 45 γραμμ. καβουρδισμένο κουκουνάρι
  • 70 γραμμ. ξεραμένη ψίχα ψωμιού
  • 2 κ.σούπας ψιλοκομμμένο φασκόμηλο
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • Ένα χοιρινό μπούτι περίπου 1,5 κιλό χωρίς κόκκαλο
  • 1 κ.γλυκού γλυκάνισο
  • λίγο χονδρό αλάτι
  • 4 μέτρια αχλάδια κομμένα στη μέση
  • 2 κ.σούπας σιρόπο σφένδαμου
  • Βραστά σπαράγγια και φύλλα ρόκας για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
  • Ζέστανε το μισό λάδι σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίξε το κρεμμύδι, την πανσέτα και το σκόρδο να σωταριστούν ανακατεύοντας για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  • Πρόσθεσε τα μακαντέμια και μαγείρεψε άλλα 3-4 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν τα καρύδια.
  • Απόσυρε από τη φωτιά και άφησέ το να κρυώσει.
  • Βάλε το μίγμα σε μεγάλο μπολ.
  • Πρόσθεσε το κουκουνάρι, την ψίχα, το φασκόμηλο και το αυγό και ανακάτεψε καλά.
  • Αλατοπιπέρωσε.
  • Πλύνε το χοιρινό σου και στέγνωσέ το καλά με χαρτί κουζίνας.
  • Τοποθέτησέ το πάνω σε επιφάνεια κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι χάραξε το κρέας 5 εκατοστά από το κέντρο ώστε να δημιουργήσεις μια κοιλότητα για τη γέμιση.
  • Γέμισε το κρέας σου και ρολάρισέ το ελαφρά ώστε να απλωθεί η γέμιση.
  • Δέσε το χοιρινό με σπάγγο μαγειρέματος για να μη βγει η γέμιση.
  • Περίχυσε με το υπόλοιπο λάδι, πασπάλισε με γλυκάνισο και αλάτι και τρίψε το κρέας να πάει παντού.
  • Βάλε το κρέας σε ταψί και γύρω του τα αχλάδια.
  • Περίχυσε με το σιρόπι.
  • Ψήσε για 30 λεπτά.
  • Κατέβασε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήσε άλλα 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να καραμελώσουν τα αχλάδια.
  • Βγάλε από το το φούρνο, σκέπασέ το με αλουμινόχαρτο και άφησέ το 15 λεπτά στην άκρη.
  • Κόψε το χοιρινό σε φέτες και σέρβιρε με αχλάδια, ζουμί από το ταψί, τα σπαρράγγια και τη ρόκα.

Tip


Read More

And More