Σαλάτα με ψητά λαχανικά, κεφτέδες και χαλούμι

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ένα χορταστικό πιάτο που συνδυάζει φρέσκα και ψητά λαχανικά με αρνίσια κεφτεδάκια και χαλούμι!

Συστατικά

  • μισό κιλό αρνίσιο κιμά
  • 50 γραμμ. χαλούμι τριμμένο
  • 1 κ.σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα ρίγανης
  • 1 λεμόνι (ξύσμα και κομμένο στα 4)
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 3 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι στα 4
  • 150 γραμμ. τοματίνια κομμένα στη μέση
  • μισό φλιτζ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
  • ένα μικρό αγγουράκι τριμμένο
  • 100 γραμμ. φύλλα από σπανάκι baby
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλάσε μαζί τον κιμά, το χαλούμι, τη ρίγανη, το ξύσμα και το μισό σκόρδο σε ένα μπολ. Αλατοπιπέρωσε.
  • Φτιάξε μικρούς κεφτέδες με μια κουταλιά σούπας κιμά ο καθένας.
  • Ζέστανε 1 κ.σούπας λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Ψήσε τα κεφτεδάκια γυρνώντας από όλες τις πλευρές για 6-8 λεπτά και βγάλε τα σε πιατέλα.
  • Ζέστανε μια γκριλιέρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Ανακάτεψε σε ένα μπολ το κολοκυθάκι, το κρεμμύδι με μία κουταλιά από το λάδι και αλατοπιπέρωσε.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε τη ντομάτα με το λάδι που έμεινε και αλάτισε.
  • Ψήσε τα λαχανικά αυτά στη γκριλιέρα, γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές (υπολόγισε 4 λεπτά για το κολοκύθι και το κρεμμύδι και 2 λεπτά για την ντομάτα) ίσα να πάρουν χρώμα από τη γκριλιέρα.
  • Ανακάτεψε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το αγγούρι και το υπόλοιπο σκόρδο και αλατοπιπέρωσε.
  • Χώρισε το σπανάκι στα πιάτα.
  • Βάλε από πάνω μια μερίδα λαχανικά, κεφτέδες και τη σος γιαουρτιού.
  • Διακόσμησε με το λεμόνι.

Tip


Read More

And More