Σνίτσελ χοιρινού με σος από κρέμα γάλακτος

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Το κλασικό σνίτσελ παντρεύεται με απαλή λευκή κρέμα από κρέμα γάλακτος και λευκό κρασί.

Συστατικά

  • 5 σνίτσελ χοιρινά
  • 5 αβγά
  • Ελάχιστο φρέσκο γάλα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Κάρυ, Πάπρικα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Ελαιόλαδο
  • Τριμμένη φριγανιά
  • Αλεύρι
  • Για την σος: φρέσκο βούτυρο
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
  • Αλάτι, Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αλατοπιπέρωσε τα φιλέτα σου και άφησε στην άκρη
  • Χτύπησε τα αυγά και πρόσθεσε ελάχιστο γάλα
  • Ανακάτεψε τη φρυγανιά με τα μυρωδικά σου, το κάρυ, την πάπρικα, το σκόρδο σε ένα ρηχό πιάτο
  • Βούτηξε τα φιλέτα στο αλεύρι να αλευρωθούν καλά, στη συνέχεια στο αυγό και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά να πάρουν μια ομοιόμορφη κρούστα
  • Για την λεύκη σος βάλε το βούτυρο να κάψει και σόταρε τα μανιτάρια ολόκληρα
  • Σβήσε με το κρασί και άφησε να εξατμιστεί το αλκοόλ
  • Τέλος βάλε την κρέμα γάλακτος, χαμήλωσε τη φωτιά και αλατοπιπέρωσε
  • Άφησε να δέσει η κρέμα και σέρβιρε

Tip

Χαρτογραφήσαμε το χοιρινό και σου αποκαλύπτουμε ποιο κομμάτι κρέας πρέπει να επιλέξεις για κάθε συνταγή. Κάνε κλικ εδώ και μάθε τα όλα...

Read More

And More