Σουηδικά κεφτεδάκια μαγειρεμένα σε κρεμώδη σάλτσα

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά κεφτεδάκια με δύο κιμάδες σε απαλή κρέμα με βότανα

Συστατικά

  • 500 gr μοσχαρίσιος κιμάς
  • 500 gr χοιρινός κιμάς
  • 1/2 φλ. τρίμμα ψωμιού
  • 1/3 φλ. γάλα
  • 2 μεγάλοι κρόκοι αυγών
  • 1 κρεμμυδάκι εσαλότ τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 κ. γλυκού ξερό θυμάρι
  • 1/4 κ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών
  • 1/4 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ. σούπας αλεύρι γοχ
  • 2 φλ. ζωμός βοδινού
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τους κιμάδες με το τρίμμα ψωμιού, το γάλα, τους κρόκους αυγών, το εσαλότ, το σκόρδο, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο και το μείγμα μπαχαρικών.
  • Πρόσθεσε αλατοπίπερο και ζύμωσε τον κιμά με καθαρά χέρια μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα.
  • Πλάσε το μείγμα σε περίπου 30 μπαλάκια και άφησέ τα στην άκρη.
  • Στην χύτρα ταχύτητας, ζέστανε το λάδι και δουλεύοντας σε δόσεις σοτάρισε τα κεφτεδάκια για περίπου τέσσερα λεπτά απ’ όλες τις πλευρές.
  • Αφαίρεσε τα κεφτεδάκια από την χύτρα και άφησέ τα σε απορροφητικό χαρτί.
  • Ρίξε το αλεύρι στην χύτρα και καβούρδισε για ένα λεπτό πριν προσθέσεις τον ζωμό, ξύνοντας τον πάτο με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Αλατοπιπέρωσε και επανάφερε τα κεφτεδάκια στην χύτρα.
  • Ασφάλισε το καπάκι της χύτρας και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, άφησε για οκτώ λεπτά το φαγητό στην φωτιά.
  • Αφαίρεσε με προσοχή τον ατμό, άνοιξε την χύτρα και άφησε το φαγητό να σοταριστεί για περίπου πέντε λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  • Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και έξτρα αλατοπίπερο και ανακάτεψε καλά.
  • Σέρβιρε όσο είναι ζεστά τα κεφτεδάκια με την σάλτσα τους, πασπαλίζοντας με άνηθο και μαϊντανό.

Read More

And More