Σουτζουκάκια

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ποιος δεν έχει γελάσει με τον διάλογο μεταξύ Ρένιας Λουϊζίδου και Ιεροκλή Μιχαηλίδη για τα επιτυχημένα σουτζουκάκια; Ετοίμασε τα με την παραδοσιακή συνταγή…και μην ξεχνάς! Το κύμινο είναι το θαυματουργό συστατικό που θα κάνει την διαφορά!

Συστατικά

  • 350-400 γρ ψωμί
  • 500 γρ βοδινό κιμά
  • 500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ κύμινο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1 κ.σ ξίδι
  • 8 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • Λίγη ζάχαρη
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 αυγά
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μούλιασε το ψωμί και κράτησε μόνο την ψύχα
  • Ζύμωσε τον κιμά με το ψωμί, τα αυγά, το κύμινο, το αλάτι, τον μαϊντανό, το πιπέρι, το ξίδι και το ελαιόλαδο
  • Πλάσε μικρά σουτζουκάκια (μακρόστενα σαν δακτυλάκια και ελαφρώς πιο παχιά στο κέντρο) και αλεύρωσέ τα
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο τηγάνισε τα σουτζουκάκια και άφησέ τα σε μια πιατέλα
  • Σε μέτρια κατσαρόλα σόταρε το κρεμμύδι και πρόσθεσε την νομάτα. Αλατοπιπέρωσε
  • Πρόσθεσε τα σουτζουκάκια και χαμήλωσε τη φωτιά. Ψήσε μέχρι να δέσει η σάλτσα
  • Σέρβιρε με ρύζι ή πουρέ πατάτας

Tip

Μην "λυπηθείς" το κρεμμύδι στα σουτζουκάκια. Θα τα κάνει πιο αφράτα και μαλακά

Read More

And More