Συνταγή για μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες

1 ώρα και 45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Παραδοσιακό πιάτο της μαμάς, το κοκκινιστό μοσχαράκι με πατάτες στην κατσαρόλα είναι ότι ωραιότερο για το Κυριακάτικο τραπέζι. 

Συστατικά

  • 1 κιλό μοσχάρι σε μερίδες
  • 3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 5 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 50 γρ λευκό κρασί
  • 1 ξύλο κανέλας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πάπρικα γλυκιά
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ νερό.

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλένεις καλά το μοσχαράκι και το αφήνεις στο σουρωτήρι
  • Ρίχνεις στην κατσαρόλα 2 κ.σ. ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρεις το μοσχάρι γυρίζοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρώμα
  • Το βγάζεις από την κατσαρόλα και σοτάρεις στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και  το καρότο  στην κατσαρόλα
  • Βάζεις και πάλι το μοσχάρι στην κατσαρόλα και το σβήνεις με το λευκό κρασί
  • Προσθέτεις τις ντομάτες, τον πελτέ, την κανέλα, το νερό και αλάτι
  • Ανακατεύεις και σκεπάζεις την κατσαρόλα
  • Μετά από 1 ώρα προσθέτεις τις πατάτες και το αφήνεις να βράσει για 1/2 ακόμη ώρα μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι
  • Ενδιάμεσα ελέγχεις αν χρειάζεται νερό ή περισσότερη σάλτσα και 5-10 λεπτά πριν το αφαιρέσεις από τη φωτιά προσθέτεις πιπέρι και πάπρικα.

Κεντρική photo: iStock

Read More

And More