Συνταγή για παραδοσιακό ουγγαρέζικο γκούλας

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Κρύες ημέρες σαν τη σημερινή ένα παραδοσιακό ουγγαρέζικο πιάτο με μοσχαράκι και κόκκινες πιπεριές είναι ιδανικό. 

Συστατικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 700 γρ. μοσχαρίσια σπάλα κομμένη σε μικρά καρέ
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. πελτέ τομάτας
  • 2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε μικρά καρέ
  • 1 μικρό ποτηρι λευκό ξηρό κρασί
  • 300ml ζωμό βοδινού
  • 3-4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 150ml ξινή κρέμα/sourcream

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 18 βαθμούς
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνεις ελαιόλαδο και περιμένεις να κάψει
  • Σε ένα πιάτο αλευρώνεις το μοσχάρι και το ρίχνεις στο τηγάνι γυρίζοντας με την ξύλινη κουτάλα για να πάρει χρώμα σε όλες τις πλευρές
  • Το τοποθετείς σε μια πιατέλα και το αφήνεις στην άκρη
  • Ρίχνεις ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν
  • Προσθέτεις στην κατσαρόλα το κρέας, τον πελτέ και την πάπρικα ανακατεύεις και το αφήνεις να βράσει για 5 περίπου λεπτά
  • Ρίχνεις τις ντομάτες το κρασί και το ζωμό βοδινού και σκεπάζεις την κατσαρόλα
  • Χαμηλώνεις τη φωτιά και το αφήνεις να βράσει για 1 ½ ώρα τουλάχιστον
  • Αδειάζεις το γκούλας σε μια γάστρα και το ψήνεις για λίγο ακόμη
  • Το αφαιρείς από το φούρνο, πασπαλίζεις με μαϊντανό, ρίχνεις αλάτι, πιπέρι και την sour cream και το σερβίρεις ζεστό.

Κεντρική photo: iStock

Read More

And More