Taquitos με κιμά

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Εύκολη συνταγή. Αυτή η εβδομάδα δεν είναι για μεγάλες δημιουργίες… Taquitos και θα ικανοποιηθούν όλοι! Τύλιξε μέσα σε σταρένια τορτίγια μια καυτερή σάλτσα κιμά και μπόλικο τυρί cheddar!

Συστατικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για να αλλείψεις τα taquitos
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 φλιτζάνι σάλτσα της επιλογής σου (μπορείς να βάλεις και χυμό ντομάτας)
  • 2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 10 τορτίγιες σιταριού
  • 1/2 φλιτζάνι Cheddar
  • Λίγη κρέμα γάλακτος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σόταρες για μερικά λεπτά
  • Πρόσθεσε τον κιμά και ανακάκεψε με ξύλινη κουτάλα να πάρει χρώμα. Αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε και την σάλτσα μαζί με το τσίλι σε σκόνη
  • Συνέχισε το ψήσιμο ανακατεύοντας σταδιακά για 10 ακόμη λεπτά
  • Ζέστανε τις τορτίγιες ελαφρα σε αντικολλητικό σκεύος και γέμισε μία, μία με τη σάλτσα του κιμά
  • Ρίξε μπόλικο τριμμένο τυρί και τύλιξε σε ρολάκια
  • Στρώσε τα ρολάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και λάδωσε ελαφρά την επιφάνειά τους με ένα πινέλο
  • Ψήσε μέχρι να γίνουν τραγανά και να λιώσει το τυρί στο εσωτερικό τους για 10 λεπτά περίπου
  • Σέρβιρε με την κρέμα γάλακτος, τη σάλτσα και όποιο άλλο dip επιθυμείς

Tip


Read More

And More