Τηγανητό ρύζι με μπέικον

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ρύζι με αυγά, μπέικον και λαχανικά

Συστατικά

  • 1 κ. γλυκού σησαμέλαιο
  • 3 χοντρές φέτες μπέικον
  • 1/2 κ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κ. σούπας σόγια σος
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 300 gr ντοματίνια
  • 1 κ. σούπας τζίντζερ
  • 170 gr φασολάκια
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά
  • 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 4 φλ. βρασμένο ρύζι
  • αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το σησαμέλαιο σε δυνατή φωτιά και τσιγάρισε το μπέικον κομμένο σε κύβους.
  • Μόλις περάσουν τέσσερα λεπτά και γίνει τραγανό το μπέικον, πρόσθεσε τη ζάχαρη και μισό κουταλάκι σόγια σος και ανακάτεψε για ένα λεπτό.
  • Μετέφερε το μπέικον σε ένα πιάτο και άφησε τα υγρά του στο τηγάνι.
  • Ζέστανε ξανά το τηγάνι σε μεσαία φωτιά και πρόσθεσε τα αυγά που έχει χτυπήσει με αλάτι, μέχρι να γίνουν ομελέτα και μετάφερέ την σε ένα πιάτο, σπάζοντάς τη σε κομμάτια.
  • Βάλε στο τηγάνι τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και το τζίντζερ λιωμένο και μαγείρεψε για περίπου τρία λεπτά.
  • Πρόσθεσε το φασολάκια, την πιπεριά σε λεπτές φέτες και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τηγάνισε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ρίξε το ρύζι στο τηγάνι και την υπόλοιπη σόγια σος και ανακάτεψε για δύο λεπτά.
  • Βάλε στο ρύζι και το αυγό με το μπέικον και σέρβιρε.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164