Χοιρινές μπριζόλες “σνίτσελ”

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστές μπριζόλες στο φούρνο με κρούστα από ψωμί, παρμεζάνα και μυρωδικά

Συστατικά

  • ηλιέλαιο
  • 2 μεγάλες χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκκαλο
  • 1/2 φλ. τρίμμα ψωμιού
  • 2 κ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ. σούπας μαϊντανός
  • 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Αλατοπιπέρωσε καλά τις μπριζόλες και σε ένα μπολ ανακάτεψε το τρίμμα ψωμιού με την παρμεζάνα, τον μαϊντανό και μισό κουταλάκι αλάτι.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ πρόσθεσε το αλεύρι και σε ένα τρίτο τα αυγά χτυπημένα.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε τρεις κουταλιές ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά.
  • Πέρασε τις μπριζόλες από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και τέλος από το τρίμμα ψωμιού, ώστε να καλυφθούν τελείως από όλα τα υλικά.
  • Βάλε τις μπριζόλες στο τηγάνι και ψήσε για δύο λεπτά από την κάθε πλευρά.
  • Μετάφερε το κρέας σε ένα ταψί και ψήσε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.
  • Άφησέ τα να “ξεκουραστούν” για τουλάχιστον δέκα λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα σέρβιρε.

Read More

And More