Χοιρινή Μπριζόλα με λεμονάτη σος

50 Λέπτα
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Εύκολη και γρήγορη συτναγή για να απολαύσεις την αγαπημένη σου χοιρινή ακόμη και αν δεν έχεις μπάρμπεκιου! Συνόδευσε με μαύρο ρύζι και μια εξαιρερτική απαλή σος λεμόνιου και μουστάρδας. Επισκεφτήκαμε διαδικτυακά το caremarket.gr, προμηθευτήκαμε όλα όσα χρειαζόμασταν και ετοιμάσαμε δύο μερίδες με μόλις 3,62€!

Συστατικά

  • 2 χοιρινές (κατά προτίμηση λαιμού)
  • 2 μεγάλα λεμόνια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. άνθος αραβοσίτου
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ρίγανη
  • 2 φλιτζάνια καστανό ρύζι
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αλάτισε το κρέας και πρόσθεσε ρίγανη.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι βάλε ελάχιστο νερό να βράσει. Πρόσθεσε τις μπριζόλες και σκέπασε. Άφησε για 15-20 λεπτά να ψηθεί καλά. Προς το τέλος του ψησίματος αφαίρεσε το καπάκι και άφησε το νερό να εξατμιστεί.
  • Ρίξε το ελαιόλαδο και άφησε την μπριζόλα σου να ξεροψηθεί και να πάρει χρώμα. Αφού ροδίσει και από τις δύο πλευρές ρίξε στο τηγάνι το χυμό από τα δυο λεμόνια. Κατέβασε τις μπριζόλες από τη φωτιά και άφησε το τηγάνι στη φωτιά
  • Πρόσθεσε στα υγρά που έχουν μείνει στο τηγάνι τη μουστάρδα. Λιώσε σε λίγο νεράκι το άνθος αραβοσίτου και ρίξε επίσης στο τηγάνι να δέσει ελαφρά η σος
  • Στο μεταξύ βάλε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει και ετοίμασε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Σέρβιρε τις μπριζόλες με το ρύζι και περίχυσε με τη σος μουστάρδας που ετοίμασες

Tip


Read More

And More