Χοιρινή τηγανιά

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια χοιρινή τηγανιά είναι πάντα μια υπέροχη ιδέα να πιεις ένα κρασάκι με παρέα. Να δοκιμάσεις έναν καλό μεζέ, χωρίς να κουραστείς

Συστατικά

  • 1 κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε μερίδες
  • 1 ποτητάκι λευκό ξηρό κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Το χυμό από 1 λεμπόνι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο ρε μισές ροδέλες
  • 1 μεγάλι πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
  • Ελαιόλαδο
  • 1 1/2 ποτήρι νερό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αλατοπιπέρωσε το κρέας και πρόσθεσε και τη ρίγανη
  • Βάλε το Κρέας σε ένα βαθύ τηγάνι και πρόσθεσε το νερό (ίσα, ίσα να το σκεπάσει)
  • Άνοιξε το μάτι και άφησε το κρέας να σιγοβράσει μέσα στο νερό
  • Άφησε το νερό να εξατμιστεί ανακατεύοντας σιγά, σιγά, Μόλις φύγει όλο το νερό πρόσθεσε ελαιόλαδο
  • Αφού ζεσταθεί καλά σόταρε το κρέας να πάρει λίγο χρώμα και πρόσθεσε το κρεμμύδι και τις πιπεριές
  • Συνέχισε το σοτάρισμα, άφησε το κρεμμύδι να γυαλίσει και να μαλακώσουν τα λαχανικά και σβήσε με το κρασί
  • Συνέχισε το ψήσιμο να φύγουν τα υγρά του φαγητού και σβήσε με το λεμόνι
  • Αλατοπιπέρωσε αν χρειαστεί και σέρβιρε

Tip


Read More

And More