Χοιρινό με λωτούς

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η αγάπη της Αμερικανίδας… “Βέφας” Martha Stewart για τα υλικά εποχής δεν θα μπορούσε να αφήσει απ’ έξω ένα τόσο ωραίο φρούτο όπως οι λωτοί, που εδώ παντρεύονται με κρέας για ένα πιάτο γεμάτο δύναμη κι υγεία!

Συστατικά

  • 1 χοιρινό ρολό του κιλού, στο διχτάκι του
  • μισό κιλό λωτούς, χωρίς το κοτσάνι κομμένους σε μισοφέγγαρα
  • 6 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
  • 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μάτσο (μισό κιλό) ήμερα, γλυκά ραδίκια ή αντίδια ή άλλα ήμερα και γλυκά χόρτα, χωρίς το κοτσάνι
  • μισό φλιτζάνι κρασί Μαρσάλα
  • αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  • Αλάτισε με 1,5 κουταλάκι αλάτι και πιπέρωσε με μισό κουταλάκι πιπέρι το κρέας σου.
  • Βάλτο σε βαθύ πυρίμαχο σκεύος.
  • Ανακάτεψε τους λωτούς και το σκόρδο με το λάδι. Αλατοπιπέρωσέ τους και βάλ’ τους γύρω γύρω από το κρέας.
  • Ψήσε για 15 λεπτά.
  • Γύρισε από την άλλη τους λωτούς και συνέχισε να ψήνεις μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία του χοιρινού να φτάσει τους 52 βαθμούς, 20 με 25 λεπτά.
  • Βγάλε το χοιρινό από το φούρνο, ακούμπα το σε επιφάνεια κοπής και σκέπασέ το με αλουμινόχαρτο. Άφησέ το για 15 λεπτά (το χοιρινό θα συνεχίσει να ψήνεται καθώς κρυώνει).
  • Αν οι λωτοί είναι ακόμη σκληροί ψήσε λίγο ακόμη μέχρι να τρυπιούνται με πηρούνι.
  • Βάλε τους λωτούς σε μεγάλη πιατέλα.
  • Βάλε τα χόρτα που έχεις πλύνει και στεγνώσει καλά σε τηγάνι. Αλατοπιπέρωσέ τα και σωτάρισέ τα σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν τρυφερά, περίπου 2 λεπτά. Βάλ’ τα και αυτά στην πιατέλα με τους λωτούς.
  • Ρίξε στο τηγάνι που σωτάρισες τα χόρτα το κρασί και μαγείρεψε μέχρι να μείνουν τα δύο τρίτα από το ζουμί.
  • Κόψε το χοιρινό σε λεπτές φέτες και βάλ’ στο στην πιατέλα.
  • Περίχυσε με τη σος και σέρβιρε.

Tip


Read More

And More