Χοιρινό με μουστάρδα στη γάστρα

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το χοιρινό θα γίνει τρυφερό στη γάστρα και θα δέσει τέλεια με την μουστάρδα και τις πιπεριές. Γευστικό τρικ….η κρέμα γάλακτος που προσθέτεις στο τέλος της συνταγής!

Συστατικά

  • 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μερίδες (μικρά κομμάτια)
  • 3 πολύχρωμες πιπεριές – πράσινη, κόκκινη και κίτρινη
  • 4 μέτριες πατάτες
  • 150 γρ. μουστάρδα απαλή
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λάδι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σόταρε το χοιρινό σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο
  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 °C
  • Καθάρισε και κόψε τις πατάτες σε λεπτές στρογγυλές φέτες
  • Κόψε τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια
  • Βάλε το χοιρινό σε γάστρα με λίγο λάδι, πατάτες και ένα ποτήρι νερό
  • Πασπάλισε με αλάτι, πιπέρι και την μουστάρδα. Ανακάτεψε με τα χέρια ώστε να αναμειχθούν όλα τα υλικά
  • Ψήσε στο φούρνο για τουλάχιστον 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
  • Όταν ψηθεί, περίχυσε την γάστρα με την κρέμα γάλακτος και άφησε στο φούρνο για 5 περίπου λεπτά ακόμη

Tip


Read More

And More