Χοιρινό Posole

3 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια συνταγή βέρα μεξικάνα για το χειμώνα και τα κρύα γεμάτη υλικά από ολόκληρη την διατροφική πυραμίδα, πλήρες γεύμα και ιδανικό για μεγάλες παρέες!

Συστατικά

  • 1 κονσέρβα έτοιμα ρεβύθια (ή αντίστοιχη ποσότητα βρασμένα)
  • 1 κονσέρβα ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 βαζάκι έτοιμη πικάντικη σάλτσα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ.γλυκού κύμινο
  • μισό κιλό χοιρινά μπριζολάκια χωρίς κόκκαλο
  • μισό φλιτζ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σούπας χυμό lime
  • Ένα κομμένο αβοκάντο
  • Για το σερβίρισμα
  • Tortilla τσιπς
  • Φυλλαράκια κόλιανδρου
  • Ξινή κρέμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μέτρια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάλε τα ρεβύθια που τα έχεις στραγγίσει, τις ντομάτες, τη σάλτσα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κύμινο.
  • Ρίξε το κρέας και με κουτάλα φέρε τα ρεβύθια πάνω από το κρέας.
  • Σκέπασε την κατσαρόλα σου και μαγείρεψε για περίπου 2 ώρες να χυλώσει το μίγμα.
  • Βγάλε προσεκτικά το κρέας σε πιατέλα και ψιλόκοψε το κρέας
  • Ρίξε στην κατσαρόλα τον κόλιανδρο και το λάιμ. Πρόσθεσε το ψιλοκομμένο κρέας και ανάκατεψε.
  • Σέρβιρε με ψιλοκομμένο αβοκάντο και κόλιανδρο. Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις λίγη ξινή κρέμα και για συνοδευτικό τσιπς τορτίγιας.

Tip

Μια μεξικάνικη, πληρέστατη σούπα που θα γεμίσει το πιάτο σου αλλά και την ψυχή σου! Αν δεν βρεις κάποια πικάντικη σάλτσα μπορείς να βάλεις απλώς μια κόκκινη σάλτσα με βάση τη ρίγανη!

Read More

And More