Χοιρινό στα κάρβουνα με λεμονάτη μαρινάδα

4 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια λεμονάτη μαρινάδα θα κάνει την μπριζόλα τρυφερή, ενώ θα της προσφέρει υπέροχο άρωμα!

Συστατικά

  • 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • Το ξύσμα και το χυμό 1 λεμονιού
  • 2-3 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. βασιλικό
  • 5 κλωνάρια ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 5 χοιρινές μπριζόλες (κατά προτίμηση λαιμό)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε όλα τα υλικά εκτός από το κρέας σε ένα μπολ
  • Βύθισε μέσα τις μπριζόλες και άφησε για 4 ώρες το λιγότερο
  • Στράγγιξε το κρέας και ψήσε στα κάρβουνα
  • Με ένα πινελάκι πέρασε δυό τρεις φορές το κρέας όσο ψήνεται

Tip

Barbecue Tip: Υπολόγισε πως θα χρειαστείς 1 κιλό κάρβουνα για κάθε 1 κιλό κρέατος. Φρόντισε όπως είπαμε να κάτσει η φωτιά και να "χωνέψουν" καλά τα κάρβουνα. Αν από το λίπος φουντώσει και πάλι η φωτιά, λίγο ξίδι θα σε βοηθήσει να τη σβήσει.

Read More

And More