Κρεατόσουπα με σπαγγέτι

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η Ιωάννα Τσολομίτη “βαπτίζει” το σπαγγέτι σε νόστιμη σούπα με μοσχαρίσιο κρέας. Μια συνταγή που ανακαλύψαμε στο περιοδικό Real Taste.

Συστατικά

  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 250 γρ. σπαγγέτι
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης φρέσκια ψιλοκομμένη
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό Ροδίτης
  • Mαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Eλαιόλαδο
  • Aλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρέας, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να πάρουν χρώμα
  • Προσθέτουμε την πιπεριά, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα και, μόλις πάρει βράση, σκεπάζουμε με χλιαρό νερό το κρέας
  • Σιγοβράζουμε και ξαφρίζουμε, αν χρειάζεται, το κρέας. Σε περίπου 1 ώρα θα είναι έτοιμο. Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και, μόλις χλιαρύνει, το κόβουμε
  • σε φετούλες
  • Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό στην κατσαρόλα και βράζουμε τα μακαρόνια για 6 με 8 λεπτά
  • Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο βάζοντας το κρέας στη μέση και γαρνίροντας με μαϊντανό και φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένα

Tip


Read More

And More