Κρεμμυδοκεφτέδες

30' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια συνταγή που θυμίζει πολύ Ελλάδα, από έναν Αμερικανό σεφ. Πεντανόστιμοι κεφτέδες με μπόλικο φρέσκο κρεμμυδάκι και μυρωδικά.

Συστατικά

  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 2 κ.σ. baking powder
  • 1 φλιτζάνι κρύο ανθρακούχο νερό
  • ½ φλιτζάνι παρμιτζιάνο-ρετζιάνο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 4 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μέτριο μπολ ανάμειξε τα αυγά, το αλεύρι, το baking powder, το ανθρακούχο νερό και το τυρί με μια ιδέα αλάτι και πιπέρι. Χτύπησε καλά να αναμειχθούν
  • Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι με δυο κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Πρόσθεσε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα στη ζύμη σου.
  • Βάλε από μια γεμάτη κουταλιά στο αυτό τηγάνι και ψήσε να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Γύρισε και από τις δύο πλευρές και απόσυρε σε απορροφητικό χαρτί. Πασπάλισε με αλάτι και σέρβιρε.

Tip

Το μυστικό στη ζύμη είναι το ανθρακούχο νερό! Θα δεις πόσο πιο αφράτα γίνονται τα κρεμμυδοκεφτεδάκια σου!

Read More

And More