Κροκέτες μπακαλιάρου

Κροκέτες μπακαλιάρου | tlife.gr
Εύκολη
4 μερίδες
45 Λεπτά

Είναι πιο "παιχνιδιάρικες" για τα μικρά παιδια, το ίδιο υγιεινές και πεντανόστιμες. Θα τις ετοιμάσεις εύκολα και γρήγορα και μπορείς έτσι να έχεις δυο επιλογές για τους καλεσμένους σου την 25η Μαρτίου.

Συστατικά
  • 1/2 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου
  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 αυγά
  • Αλεύρι για το τηγάνι
  • 100 γρ φρυγανιά τριμμένη
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • Σκορδαλιά για το σερβίρισμα. Κάνε κλικ εδώ
Τρόπος μαγειρέματος
  • Μούσκεψε τα φιλέτα του μπακαλιάρου από το βράδυ σε μπόλικο νερό. Μετάφερε στη φωτιά και μόλις αρχίσουν να βράζουν απόσυρε
  • Στράγγιξε αφού κρυώσουν ελαφρά και “διάλυσε σε κομμάτια με ένα πηρούνι
  • Εν τω μεταξύ βράσε τις πατάτες στην κατσαρόλα με τη φλούδα. Όταν μαλακώσουν και τρυπιούνται με ένα πιρούνι, καθάρισέ τες και λιώσες της στη μηχανή του πουρέ
  • Ανακάτεψε τον πουρέ, τον μπακαλιάρο και τα κρεμμυδάκια
  • Πρόσθεσε επίσης ένα, ένα τα αυγά (κρατώντας το ασπράδι από το ένα) και δούλεψε καλά το μείγμα σου να γίνει ομοιόμορφο. Άφησε στο ψυγείο να σφίξει
  • Πλάσε το μείγμα σε κροκέτες και πέρασέ τες από το ασπράδι που το έχεις χτυπήσει με λίγο λάδι
  • Βούτηξέ τες στην φρυγανιά και τηγάνισε σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο.
* TIP ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Καλό είναι οι κροκέτες να βυθίζονται καλά στο λάδι που τους τηγανίζεις

Ψάχνετε κάποια συνταγή;
MENU
ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ