Κροκέτες σπανάκι

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι πολύ νόστιμες! Α, και αν θέλεις να τις κάνεις νηστίσιμες κάνε τα παρακάτω. Αντικατάστησε το βούτυρο με μαργαρίνη και κάθε αυγό με 1 κ.σ. αλεύρι σόγιας με λίγο νερό! Ακόμη και το τυρί μπορεί να αντικατασταθεί με φυτικό, που θα βρεις σε μεγάλα super market!

Συστατικά

  • 1 1/2 κιλό σπανάκι
  • 3 αυγά
  • 2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
  • 1 1/2 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι,πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • Λάδι για τηγάνισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε καλά το σπανάκι και κόψε σε μικρά κομμάτια
  • Σούρωσε καλά, πιέζοντας να φύγει όλο το νερό. Στη συνέχεις ψιλόκοψε όσο περισσότερο μπορείς
  • Βάλε σε ένα βαθύ μπολ και αλατοπιπέρωσε. Συμπλήρωσε το ψωμί τριμμένο, ένα αυγό και δύο κρόκκους, το βούτυρο, το τυρί και το κρεμμύδι. Κράτησε τα ασπράδια
  • Ζύμωσε καλά και πλάσε σε ό, τι σχήμα σου αρέσει
  • Χτύπησε ελαφρά τα ασπράδια με ελάχιστο νερό
  • Βούτηξε τις κροκέτες στη φυγανιά και στη συνέχεια στο αυγό και ρίξε στο καυτό λάδι να πάρουν χρώμα
  • Σέρβιρε

Tip


Read More

And More