Κυριακή: Σήμερα έχει σπιτικά, λαχταριστά pancakes!!!

Μέρα τεμπελιάς και γιορτής. Μέρα ξεκούρασης και χουζουρέματος. Μέρα χαράς. Η οικογένεια είναι συγκεντρωμένη. Κανείς δεν λείπει για δουλειά. Και είναι ώρα για το απαραίτητο bonding. Ευκαιρία να δημιουργήσουμε αναμνήσεις. Να δούμε και τους φίλους μας. Να μαζευτούμε όλοι γύρω από ένα τραπέζι και να μιλήσουμε, να γελάσουμε, να πούμε τα νέα μας, τα παιδιά να παίξουν ξέγνοιαστα, αφού φορτίσουν τις μπαταρίες τους με γλυκές σπιτικές λιχουδιές. Την Κυριακή έχει brunch και τα pancakes που η μαμά υποσχέθηκε. Ναιιιιι!

Όσο υπάρχουν τα Easy Bake δεν πτοείσαι!
Γιατί τα Easy Bake σου δίνουν τη δυνατότητα να φτιάξεις αλμυρά ή γλυκά σνακ μόνη σου. Δημιουργήθηκαν από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου και είναι μια πρωτοποριακή σειρά προϊόντων με βάση το αλεύρι. Εσύ δεν έχεις παρά να προσθέσεις ελάχιστα υλικά που ήδη υπάρχουν στην κουζίνα σου… και το σπίτι θα μοσχοβολήσει σπιτικές φρεσκοψημένες δημιουργίες. Νόστιμες και λαχταριστές…

Cheesecake Pancakes με Μαρμελάδα Κεράσι!
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά. Χρόνος ψησίματος 12 λεπτά. Μερίδες 4.

Υλικά για Pancakes

Υλικά για την κρέμα cheesecake
-25o γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
-2 κ.σ. γάλα
-100 γρ. ζάχαρη άχνη
-1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Υλικά για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Βήμα 1: Σε ένα μπολ αναμειγνύεις το έτοιμο μείγμα για pancakes με το νερό μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός

Βήμα 2: Άφησε το χυλό να ξεκουραστεί για 15 λεπτά

Βήμα 3: Βάλε λίγο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν ζεσταθεί αρκετά ρίξε μια κουτάλα από το χυλό (περίπου 70 γρ.). Άφησε να ψηθεί μέχρι να σχηματιστούν μικρές τρύπες πάνω στη ζύμη οπότε και την αναποδογυρίζεις με τη βοήθεια μίας σπάτουλας, ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά (μέχρι να ροδίσει)

Βήμα 4: Ακούμπησε τα pancakes σε πιάτο και ετοίμασε την κρέμα

Βήμα 5: Σε μπολ χτύπησε με σύρμα το τυρί κρέμα με το γάλα μέχρι να αφρατέψει

Βήμα 6: Πρόσθεσε τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και συνέχισε το χτύπημα μέχρι να έχεις μια παχύρρευστη κρέμα

Βήμα 7: Για να σερβίρεις τα pancakes: ακούμπησε ένα pancake σε πιάτο, από πάνω βάλε μια κουταλιά κρέμας cheesecake, απλώνοντας και λίγη μαρμελάδα. Συνέχισε με pancake, κρέμα cheesecake, μαρμελάδα, pancake κ.ο.κ. Μοίρασε τα υλικά, αναλόγως με το πόσα πιάτα θέλεις να σερβίρεις

Βήμα 8: Πάνω από την τελευταία στρώση κρέμας βάλε μαρμελάδα και στόλισε με τα φρέσκα κεράσια

*Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη. Αν δεν θέλεις κεράσια, μπορεί να είναι φράουλες. Ή μπορεί να κινηθείς σε πιο αλμυρά μονοπάτια και να φτιάξεις αλμυρά pancakes. Ό,τι θέλεις κάνεις. Τα Easy Bake σου προσφέρουν τη βάση και από εκεί και πέρα κάνεις ότι τραβάει η όρεξή σου.

Καλή όρεξη!

 

 

Read More

And More