Crunchy φασολάκια στον φούρνο με πικάντικη παρμεζάνα

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Τραγανά και αρωματικά φασολάκια ψημένα στον φούρνο με παρμεζάνα και μυρωδικά

Συστατικά

  • 1 kg φασολάκια καθαρισμένα
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κ. γλυκού πιπέρι
  • 1 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 1/2 φλ. τρίμμα ψωμιού
  • 6 κ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς, τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση και άλειψε λάδι σε ένα ταψί.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε καλά τα καθαρισμένα φασολάκια με το λάδι.
  • Άπλωσε τα φασολάκια στο ταψί σε μία στρώση.
  • Πασπάλισε με το αλατοπίπερο, την σκόνη σκόρδου και το θυμάρι και ανακάτεψέ τα καλά.
  • Πρόσθεσε και το τρίμμα ψωμιού και την παρμεζάνα, ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του ταψιού.
  • Ψήσε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια και σέρβιρε όσο είναι ζεστά.

Read More

And More